Het gebrek aan vitamine D in het lichaam van ouderen draagt ​​bij aan de opkomst van seniele ziekten

Het gebrek aan vitamine D voor oudere mensen is recht evenredig aan de mogelijkheid van zulke seniele ziekten, zoals de ziekte en dementie van Alzheimer.

Een dergelijke conclusie werd gemaakt door Amerikaanse wetenschappers op basis van vele jaren van onderzoek en observaties, die ongeveer 1.700 senioren van Amerika van 65 jaar oud waren, zonder problemen met het hart en de normale cognitieve functies. 6 jaar na de uitgevoerde waarnemingen werden de volgende wijzigingen ontdekt: ongeveer 200 personen leden dementie en meer dan 100 – van het syndroom van Alzheimer.

Er werd ook vastgesteld dat het niveau van vitamine D-tekort rechtstreeks verband houdt met het aantal risico’s van het optreden van seniele ziekten. Matig gebrek aan vitamine D verhoogt de kans op het ontwikkelen van dementie en de ziekte van Alzheimer met 53-69%, en een ernstige vorm van deficiëntie van deze vitamine – met 122-125%. De minimumwaarde die het normale niveau van vitamine D cialis prijs belgie bloed van zijn tekort scheidt, moet 50 nano liter zijn.

Om de risico’s van de ontwikkeling van de bovengenoemde ziekten te voorkomen of op zijn minst te verminderen, moeten ouderen in de zon zitten, voedingssupplementen gebruiken en producten gebruiken die vitamine D bevatten. Kan ook de opkomst van seniele aandoeningen van vitaminegroep voorkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *