Gebrek aan slaap vermindert sterk mannelijk libido

De studie van Wetenschappers University of Chicago heeft aangetoond dat het gebrek aan of gebrek aan slaap bij jonge mannen leidt tot "Dramatische afname van testosteronniveau", en dienovereenkomstig tot een afname van het niveau van seksuele attractie.

Onderzoek gepost in Journal of the American Medical Association. In 24-jarige mannen die lijden aan slaapstoornis, die minder dan vijf uur per dag voor een week slaapt, wordt het hormoonniveau verminderd tot het niveau van mensen die ouder zijn dan 15 jaar oud. In absolute cijfers wordt het hormoonniveau verminderd met 10-15%. Onder normale omstandigheden verlaagt het testosteronniveau bij mannen met 1-2% per jaar.

De resultaten van dit proces zijn erg deprimerend: niet alleen het voortplantingsvermogen wordt verminderd, de spiermassa en de hardheid van de botten worden ook verminderd, een totale afname van de bekrachtigheid van het individu, tot slechte concentratie van aandacht, de ontwikkeling van https://www.walkablehamilton.org/cannon het metabool syndroom , wat op zijn beurt leidt tot het risico van impact, verschillende hartziekten en diabetes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *